-->

Ανθεκτικές στην ξηρασία και τοπικές ποικιλίες δίνουν ενίσχυση έως 82,5 ευρώ το στρέμμα...

 



Από 11 έως 82,5 ευρώ το στρέμμα θα ενισχύονται οι παραγωγοί με τη νέα ΚΑΠ για την χρήση ανθεκτικών και προσαρμοσμένων ποικιλιών. Η ενίσχυση θα δίνεται ανάλογα με το είδος καλλιέργειας.


Από 11 έως 82,5 ευρώ το στρέμμα θα ενισχύονται οι παραγωγοί με τη νέα ΚΑΠ για την χρήση ανθεκτικών και προσαρμοσμένων ποικιλιών. Η ενίσχυση θα δίνεται ανάλογα με το είδος καλλιέργειας.

Με το οικολογικό σχήμα (eco-scheme) Π1-31.1 «Χρήση ανθεκτικών και προσαρμοσμένων ειδών και ποικιλιών» ενισχύονται οι παραγωγοί για την καλλιέργεια ποικιλιών χειμερινών σιτηρών και ψυχανθών μικρού βιολογικού κύκλου, σε αντικατάσταση υδροβόρων καλλιεργειών όπως αραβόσιτος, μηδική και βαμβάκι.

H Εφαρμογή του Google Play Store που απαντάς σε ερωτήσεις και σε πληρώνει. Την κατεβάζεις από το play store. Είναι απόλυτα ασφαλές, δεν κάνεις κατάθεση και δεν ζητάει χρήματα. Δεν είναι πυραμίδα.

                                Για να την κατεβάσετε απο το Google Play Store πατήστε : Εδώ

Επίσης, ενισχύονται οι παραγωγοί για την καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών ετησίων ή και ειδών και ποικιλιών προσαρμοσμένων στις τοπικές συνθήκες ή/και άγριων συγγενών καλλιεργούμενων ειδών, για τροφή ή ζωοτροφές.

Τέλος, ενισχύεται και η εισαγωγή νέων ή και καινοτόμων καλλιεργειών, ανθεκτικών στις ξηροθερμικές συνθήκες και στις αναμενόμενες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, μεταβολές.

Η παρέμβαση εφαρμόζεται στις εκτάσεις που καλλιεργούνται με αροτραίες καλλιέργειες.

Δικαιούχοι για την παρέμβαση μπορεί να είναι ενεργοί γεωργοί ή ομάδες ενεργών γεωργών.

                                    

                                   Για εγγραφή με BONUS πατήστε στην εικόνα απο πάνω


Η δέσμευση των παραγωγών έγκειται στην επιλογή καλλιέργειας με βάση τις παρακάτω επιλογές:

Α. ποικιλίες χειμερινών σιτηρών και ψυχανθών μικρού βιολογικού κύκλου, αντικαθιστώντας υδροβόρες καλλιέργειες, όπως αραβόσιτος, μηδική και βαμβάκι,

Β. τοπικές ποικιλίες ετησίων καλλιεργειών ή και είδη και ποικιλίες προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες ή και άγριες συγγενείς ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών, για τροφή ή ζωοτροφές,

Γ. νέες ή και καινοτόμες ή και με καινοτόμο χρήση καλλιέργειες ανθεκτικές στις ξηροθερμικές συνθήκες και στις αναμενόμενες, λόγω της κλιματικής αλλαγής, μεταβολές. Τέτοιες καλλιέργειες ενδεικτικά είναι η Κινόα, η Τσία, το Τεφ, το Μαύρο Σινάπι, η Νιγκέλα, η Καμελίνα, η Μουκούνα, το Σιταροκρίθαρο, η Γλυκοπατάτα, η Τσουκνίδα για ίνα και το Λινάρι για λάδι ή και για ίνα.
 
Πηγή : agrotypos.gr


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου